Pikalainat – näppärää luottoa hetkessä

Pikalaina on aika lailla pieni vipattu raha, tämänkaltainen laina saattaa olla suuruultaan esim. pari sataa euroa. Pikalanan saa yleensä aivan pian tililleen, sekä pikavipin lainan takaisinmaksuaika ei ole usein hirveän pitkä. Suomessa harjoittaa bisnestä tänä päivänä iso joukko pikalainapalveluja, joiden pikalainavalikoimaan kuuluu tavallisesti suuri joukko vaihtelevia lainoja. Pienlainan saa halutessaan ilman vakuuksia, toisaalta pikavipin lainaus edellyttää joka tapauksessa kelpoisuutta luottoon sekä vakituista elämistä kotimaassa.

Tuoreen 2013 lakiremontin myötä pienlainatahojen määrä supistui kovasti, sillä lainoista ei enää pystynyt rahastamaan sillä tavoin rahakasta korkoprosenttia kuin aikaisemmin. Nykyisin pikalainojen korko% on näin ollen rutkasti vähäisempi kuin menneinä vuosina. Useimpien jossain määrin isompien luottojen korko% on tällä hetkellä aika usein aivan hyväksyttävä.

Rahan vippaaminen on ihan perinteistä, sillä lukuisilla henkilöillä on pulaa käteisestä. Erityisesti silloin kun hilloa pitää saada johonkin suurempaan hankintaan, vaikkapa esimerkiksi lattiaremonttiin, lainaa lainataan remontin tekemistä varten. Luottoa on fiksua yleensä heti kättelyssä hakea omasta pankista, joskin pientä lainaa on mahdollista toki saada suhteellisen maltillisella korkoprosentilla ja kustannuksilla toisaaltakin.

Nopean lainan hakemisessa on merkittävää, että selvittää heti kättelyssä kykeneekö pienen lainan maksamaan takaisin määräajassa. Usein siinä tapauksessa kun lainarahaa ei kykene maksamaan eräpäivään mennessä luotonantajalle, tulee rahavaikeuksia jotka hankaloittavat omaa taloutta paljon tulevaisuudessa. Surullista on, että tänään monet suomalaiset päätyvät hakeutumaan velkaammattilaisen tukeen.

Siitä huolimatta että vippejä hyvin usein ajatellaan huonona juttuna, pikaluotot eivät mahdollisesti sitä niinkään ole. Pikalaina saattaa olla ihan OK vaihtoehto silloin kun fyrkkaa on pakko lainata näppärästi, eikä lainarahan maksut ole isot. Täytyy kuitenkin tarkistaa että luoton pystyy hoitamaan takaisin tulevina viikkoina.

Netistä löytyy nykypäivänä rutkasti pikalainapaikkoja, joiden avulla on mahdollista tarkastella erisuuruisia pienlainoja kustannuksiltaan. Lainojen vertailua on hyvä yleensä toteuttaa, siksi että sillä tavoin useimmiten jemmata jonkin verran valuuttaa. Usein tällä tavoin ns. jemmata jopa huomattavia määriä valuuttaa.

Joka tapauksessa olisi tietenkin hyvä, jos pikavippiä ei joutuisi anoa ainakaan jokapäiväisiin menoihin. Toistuva rahan ottaminen saattaa helposti olla polku niin sanotusti pikalainavaikeuteen, jolloin muun muassa nostetaan valuuttaa muiden pikaluottojen maksamista varten. On ihanteellista, kun omat rahaasiat saattaisi hoitaa niin, ettei pikavippiä suuremmin lainkaan täydy anoa ensisijaisesti jokapäiväisiin kuluihin, vaan tällaiset seikat kykenisi hoitamaan aikaisemmilla rahataletuksillaan ja vakituisilla tuloilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s