Pikavipit eli vipit ovat edelleen suosittuja lainoja

Vippi otetaan yleensä siinä tapauksessa, jos rahaa ei ole lähes lainkaan, eikä sitä voi hankkia muultakaan. Lainattu rahamäärä lisäksi pyritään ottaa nopeasti käytettäväksi. Vippejä ottavat useimmiten nuoret ja varattomat henkilöt. Pikaluoton myöntäminen edellyttää tietyn iän vähintään, jatkuvan oleskelun täällä ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen pienlainan lainaamista on fiksua tarkistaa, että lainan on kykenevä maksamaan lainanantajalle eräpäivään mennessä, jos näin lainanantaja vaatii.

Pikavippejä antavat nykyaikana lukuisat pikaluottopalvelut. Lakiuudistuksen takia vuonna -13 pikalainayritykset määrättiin perimään pienlainoistaan huomattavasti pienimääräisempää korkoa kuin ennen. Laissa tehdyn muutoksen tähden monet toimivat pikavippiyritykset lakkauttivat pikalainailun ja muut firmat ajautuivat korjaamaan pikaluottoehtonsa ja korko%:nsa. Lain uudistuksen vuoksi vuoksi ennen hyvin usein korkealle hinnoitellut pienet lainat ovat nykyään aika lailla halvempia ihmisille. Uudistuksen vuoksi lainojen rahasummat muuttuivat kumminkin isommiksi, jolloin esim. kahden satasen pikavippiä ei normaalisti monetkaan vippipalvelut lainaa jatkossa.

Nopeat lainat ovat saaneet aikaiseksi pikavippien perustamisesta lähtien runsasta keskustelua. Asennoituminen hinnakkaisiin pikavippeihin on ollut tavallisesti keskustelupalstoilla likimain yksinomaan moitiskeleva. Vippien mutkaton ja nopea lainaus ovat saaneet aikaan lukuisalle lainaajalle pulmia, sillä luottoja ei monesti ole kyetty hoitamaan luotonantajalle eräpäivään mennessä. Tällaisista lainoista on mahdollisesti voinut syntyä pikalainakierre, jolloin entisiä pikaluottoja suoritetaan lainanantajalle toisilla pikalainoilla.

Pikavipeille on olemassa kumminkin runsaasti vaihtoehtoja. Tällaisia ovat esim. vertaisluotot, jossa lainaa ei tarjoa rahoitusfirma, vaan internetin avulla löydettävä henkilö.

Huolimatta siitä, että pienet lainat ovat yhä kohtuullisen suosittuja, gallup-kyselyn mukaan ainoastaan kaksi % kuluttajista tohtisi ajatella lainaavansa rahan tarpeeseensa helpotuksen pienlainalla. 4/5 henkilöistä ei hakisi pikavippiä koskaan.

Pikavippiversioita ja toisenlaisiakin pikavippejä on hyvä vertailla vähintäänkin koroltaan. Ennen pikaluoton ottamista on hyvä tutkia samoin luottoehdot, huolimatta siitä, että laina aluksi tuntuisikin asialliselta ja asianmukaiselta.

pikavipit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s