Pikavippi eli pikalaina voi olla helpotus rahapulaan

Pikavipit, vipit, pikalainat ja muut lainat vuonna 2014:

Ostosraha
Vivus
Monetti
LHV-laina
Blue Finance
Lainaamo
Credit24
Euroloan
Halens Yksityislaina
Suomilimiitti
Herttavippi
Nopsalaina
Yleislaina
Joustolaina
Everyday
Aasa-laina
Rahalaitos

Tänä päivänä suurempaa ja pienimääräisempää lainaa saa halutessaan suhteellisen kätevästi ja pikaisesti kymmenistä pikalainapaikoista. Lainojen hakeminen on hyvin usein erittäin tuottavaa liiketoimintaa, sen tähden vaihtelevia lainatuotteita tarjoavia yhtiöitä on viime aikoina perustettu suuri määrä. Useat tällaisista yrityksistä lainoittavat ainoastaan pieniä, korkeintaan tuhannen euron pikaluottoja, mutta on myöskin lainanantajia joiden lainavalikoimaan lukeutuu monen tuhannen euron kulutusluotot.

Jos luottoa tarvitsee vaikkapa keittiöremonttiin, tai johonkin toiseen aika kalliiseen kohteeseen, on fiksua lainaa aluksi kysyä pankista. Usein pankista saa luoton maltillisella korolla, näin ollen jostain muusta paikasta hankittuna tällainen parin tuhannen euron kulutusluotto voi tulla kustannuksiltaan kalliimmaksi. Pankin tarjoama luotto voi olla vakuudellinen, eli lainan saamiseen tulee olla jokin vakuus. Tällainen vakuus voi olla vaikkapa oma asunto-osake.

Luottomarkkinoilla on samoin suuri määrä kulutusluottolainoja, jotka ovat vakuudettomia. Tällaisen lainan saamiseksi saattaa olla riittävää pysyvä osoite Suomessa, kelpoisuus luottoon ja tietty ikä. Usein kuitenkin parinkin tuhannen euron luoton lainaaminen edellyttää riittävän isoja jatkuvia palkkatuloja. Lainafirma useimmiten myös vaatii todisteen jatkuvaluonteisista palkkatuloista. Tällainen todiste voi olla mm. työnantajan todistama palkkatodistus.

lainaa

Pikavippi on liukas lainaraha talousvaikeuksiin

Suomessa toimii nykypäivänä runsaasti lainojen tarjoamiseen keskittyneitä palveluja, jotka tarjoavat ainoastaan pienehköjä, usein enintään muutaman sadan euron suuruisia luottoja, joita nimitetään tavallisesti nimityksillä pikavipit, pikalainat tai vipit. Tämänkaltainen pieni lainaraha on melkein aina vakuudeton, ja lainan saamiseen riittää yleensä vakituinen asuminen kotimaassa ja kelpoisuus luottoon. Luottokelpoisuus todellisuudessa tarkoittaa sitä, ettei henkilöllä ole maksuhäiriöitä ja henkilö on hoitanut aikaisemmin raha-asiat nuhteettomasti. Tällainen tavallisesti 100-1000 euron pikaluotto on haluttu erityisesti nuorten keskuudessa. Pikavipin voi ottaa hetkessä tililleen, mutta vipin joutuu myöskin hoitamaan takaisin suhteellisen nopeasti. Vipeissä lainan takaisinmaksuaika on yleensä 2 viikosta kuukauteen ja korkoprosentti on korkea. Parin sadan euron pikaluotosta voi joutua maksamaan kustannuksia lyhyessä takaisinmaksuajassa viitisenkymmentä euroa ellei enemmänkin.

Vippi on maltillisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa paljon kalliimpi laina. Vipin todellinen vuosikorko saattaa nousta hyvin korkeaksi riippuen pikavippifirman lainaehdoista. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö luoton maksamaan ajoissa lainafirmalle, hänen on fiksua selvittää onko vippiyrityksen lainaehdot luoton takaisinmaksun suhteen reiluja. Jos maksuaika pitenee eikä pikavippiä pysty maksamaan pois, luoton korko saattaa kiivetä hurjiin lukemiin. Tällöin melko pienikin lainattu summa voi lopulta olla jopa monia tuhansia euroja.

Siinä tapauksessa kun lainaa näin ollen tarvitsee, on hyvä aina kysyä sitä aluksi pankista josta lainasumman voi ottaa lähes aina maltillisemmalla korolla ja muilla kuluilla kuin muusta paikasta. Jos luottoa ei kuitenkaan omasta pankista saa, on fiksua vertailla eri lainafirmojen luottojen kustannuksia ja ottaa kustannuksiltaan edullisin vaihtoehto.

Vippiä nostavat lukuisat henkilöt

Vippi on aika lailla pienehkö luotto, ja se voi olla rahamäärältään esimerkiksi 400. Vipin voi hankkia hyvin usein näppärästi pankkitililleen, ja pikalainan laina-aika ei olekaan useissa tapauksissa erityisen pitkä. Suomessa harjoittaa liiketoimintaa tätä nykyä lukuisa määrä lainayrityksiä, joidenka pikaluottovalikoimaan sisältyy yleensä lukuisa joukko suosittuja kulutusluottoja. Pikavipin voi saada ilman vakuuksia, toisaalta luoton ottaminen lainaksi vaatii silti kelpoisuutta luottoa varten sekä pitkäkestoista asumista kotimaassa.

Vuoden 2013 lainmuutoksen tähden pienlainayhtiöiden lukumäärä supistui aika tavalla, kun lainoista ei sen jälkeen kyennyt rahastamaan sillä tavoin mittavaa korkoprosenttia kuin mitä ennen. Tänä päivänä luottojen korko on siksi rutkasti pienempi kuin vuosia sitten. Lukuisien jonkin verran isompien pikaluottojen korkoprosentti on tänä päivänä tavallisesti ihan kohtuullinen.
Käteisen vippaaminen on ihan tavallista, siksi että useilla suomalaisilla on pulaa mammonasta. Etenkin siinä tapauksessa kun hilloa kaivataan ehkä isompaan ostokseen, kuten mm. kylpyhuone-korjaukseen, velkaa haetaan hankkeen rahoittamiseen. Luottoa on viisasta aina ensimmäisenä kysyä pankista, joskin pientä lainaa saattaa tietenkin hankkia aika lailla asiallisella korolla ja kustannuksilla toisaaltakin.

Rahalainan lainaamisessa on tärkeää, että katsoo aluksi kykeneekö lainatun summan hoitamaan takaisin vaaditussa ajassa. Monesti kun rahalainaa ei pystykään tilittämään laina-aikana rahoittajalle, syntyy ongelmia jotka vaikeuttavat taloutta liian paljon pian. Valitettavaa on, että tänään useat ihmiset joutuvat hakeutumaan talousammattilaisen apuun.
Huolimatta siitä, että vippejä normaalisti tarkastellaan huonona asiana, pienlainat eivät mahdollisesti tätä niinkään ole. Vippi on mahdollista olla ihan oiva ratkaisu siinä tapauksessa kun käteistä tarvitsee kätevästi, eikä lainan kustannukset ole paljoa. On hyvä silti selvittää että lainatun summan pystyy hoitamaan pois laina-aikana.

Netistä voi ottaa vaivattomasti vippiä

Verkosta löydät nykypäivänä kosolti pienlainapalveluja, joidenka kautta on hauskaa vertailla suurta määrää kulutusluottoja korkotasoltaan. Pikavippien vertailua kuuluu aina harjoittaa, siksi että sillä tavoin melkein aina hyötyy riihikuivaa käteistä. Useasti näin niin sanotusti pistää syrjään suorastaan rahakkaita summia mammonaa.
Joka tapauksessa olisi luonnollisesti hyvä, kun pikalainaa ei pitäisi hakea ainakaan joka päivän menoihin. Toistuva käteisen ottaminen voi heti olla tie ns. pienlainavaikeuteen, jossa esimerkiksi otetaan rahaa uusien pikavippien tilittämiseen. Olisi ihanteellista, jos omat rahatekijät saattaisi hoitaa sillä tavoin, ettei pikavippiä juuri lainkaan joudu ottaa varsinkaan arkipäiväisiin rahareikiin, vaan tällaiset tekijät kykenisi maksamaan henkilökohtaisilla rahataletuksillaan ja vakituisilla rahavirroilla.

On paha asia, että nykypäivänä lukuisilla suomalaisilla on syntynyt rahaongelmia, ja nämä ihmiset hakevat hyvin usein liikaa lainaa. Loppujen lopuksi lisää lainaa rohjetaan hankkia toisen lainasumman suorittamista varten. Tällöin luottokierre on muodostunut ja lainaaja joutuu melkein aina lyhyessä ajassa suuriin talousongelmiin. Lehdissä on sanottu, että suomalaisten luottohankaluudet voivat olla peräti sen verran pahoja kuin muinoin sitten ankaraan taantumakauden aikaan.
Rahalainaa joutuu kuitenkin lähes kaikki kansalaiset anomaan usein. Tavallinen lainattu summa saattaa olla esimerkiksi rahalaina venettä varten. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että siinä tapauksessa kun lainan lyhentämisen kanssa tulee hankaluuksia, pitäisi ensin ottaa kontakti lainarahan antajaan ja koettaa sopia uudistunut velkavaihtoehto jonka seurauksena rahalainaa saattaisi hoitaa ilman rahavaikeuksia joskus.

Pikavipit ovat suosittuja lainoja myös Suomessa

Suomessa asustaa suhteellisen paljon niukkaosaisia henkilöitä. Heillä ei useasti ole suurta määrää rahaa törsättävänään. Silloin kun rahavarat valitettavasti ovat loppu, ja arjen kuluihin täytyy löytää lisää rahaa, useissa tapauksissa lainataan fyrkkaa jostain. Lainaraha voi olla vaikka suurehko laina tai vaikkapa pikaluotto. Lainasumman saa useissa tapauksissa näppärästi ja liukkaasti tililleen, peräti ilman lainkaan vakuutta. Vaikkakin mammonaa saattaisikin olla riittävästi arkipäivän menoihin, saattaa olla että aikaansaada jonkinlainen jonkin verran hinnakkaampi ostos, johon käteisvarat eivät välttämättä riitä. Tämänkaltainen ostos saattaa olla vaikkapa hintava lomamatka. Usein myös tämänkaltaiseen hankkeeseen ehkä joskus nostetaan lainasumma.
Valuutan lainauksessa ei tietenkään ole mitään epänormaalia, ottaahan lainaa lähestulkoon joka ikinen ensikodin hankkijakin. Lainasummaa on järkevää ensiksi hakea omasta pankista, josta luoton voi saada yleensä kohtuullisella korolla. Silloin kun luottoa tarvitaan suorastaan monia kymmeniä tuhansia, on hyvä kilpailuttaa rahalaitoksia. Tällä menettelyllä saattaa pyytää korkotasoltaan asiallisen luoton.

Suomessa toimii tätä nykyä runsas määrä rahoituslaitoksia, jotka lainaavat ei niin suurta ja suurempaa lainasummaa. Rahan vippaaminen on suurta puuhastelua, missä valuuttaa kaipaavista suomalaisista taistellaan tulisesti. Tämän vuoksia niin ikään monien rahoitustahojen lainat ovat tätä nykyä kohtuuhintaisia. Kuitenkin, ennen lainarahan hakemista muun muassa erilaisia kulutusluottoja tarjoavalta lainayhtiöltä, on viisasta etukäteen kunnolla perehtyä lainaehtoihin ja lainan korkotasoon ja mahdollisiin muihin lainakuluihin. Kulutuslainoja kannattaa aluksi vertailla, jotta pyytää itselleen asiallisen luoton.

Jotta vaikeuksia ei lainatun summan tähden joskus tulisi, on järkevää tehdä selväksi että lainan pystyy maksamaan lainanantajalle ajoissa. Jos rahalainaa ei kykene tilittämään lainanantajalle sovitussa ajassa, lopulta voi hankkia maksuhäiriömerkintä josta seuraa jälkeenpäin lisää rahavaikeuksia.

Siinä tapauksessa kun vain pystyy, on fiksua pistää syrjään rahaa tulevia rahapulmia silmällä pitäen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s